Ondernemer

In 1994 combineerde ik mijn ICT, marketing en pedagogische ervaring via de oprichting van het bedrijf U&I Learning, gespecialiseerd in (e-)learning en kennismanagement. Eerst als beginnend zelfstandige, vanaf 1997 als bvba en vanaf 2000 als nv met 12 vaste medewerkers.
In 2003 werd risicokapitaal aangetrokken en het management geprofessionaliseerd. Ik werd voorzitter van de raad van bestuur. De volgende jaren groeide U&I Learning langzaam maar zeker uit tot een belangrijke marktspeler met een portefeuille van meer dan 200 klanten uit de overheid en industriële wereld. Tussen 2003 en 2008 gebeurden verschillende overnames. In 2006 werd het bedrijf geïntroduceerd op het Vrije Markt segment van Euronext.
In juni 2010 verliet ik U&I Learning als voorzitter en bestuurder. In 2012 ook als referentieaandeelhouder. De visies van financiers en ondernemers zaten niet meer op dezelfde lijn. Het bedrijf was op dat moment actief in België, Nederland en Frankrijk en telde 120 medewerkers.
Dit traject was een leerrijke ervaring.
Via een Europees samenwerkingsproject rond nieuwe leervormen voor KMO’s (Evoleren) leerde ik in 2007 VOKA kennen. De samenwerking groeide. Ik ging me steeds meer toeleggen op het begeleiden van KMO’s in groei.
Vandaag ben ik een zelfstandig ondernemer die er bovenal van geniet om mensen, projecten en organisaties te zien groeien. Ik heb er ook mijn missie en expertise van heeft gemaakt. Doorheen soms zeer verschillende projecten.